Kalendarium

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seminarium: På samma marker – renskötselns förutsättningar i ett landskap med många anspråk

15 maj 2024 kl 10:00 - 16:00

Renskötsel bedrivs på stora arealer och är beroende av att det finns betesmark för renarna under alla tider av året. Samtidigt finns det många andra markanvändare och intressen på de marker där renskötsel bedrivs.

Renskötsel är en extensiv djurhållning som baseras på tillgång till marker med lämpligt bete för renarna. På samma marker bedrivs skogsbruk, gruvdrift och energiutvinning i form av vatten- och vindkraft. Turismen i fjällen är omfattande och klimatförändringar komplicerar användningen av markerna.

För att belysa renskötselns utmaningar när det gäller betesmarkerna anordnas ett heldagsseminarium med syfte att beskriva renskötselns praktiska och juridiska förutsättningar och skapa en ökad förståelse för renskötselns utmaningar i ett landskap som många andra också gör anspråk på.

Förmiddagen ägnas åt renskötselns praktiska förutsättningar i relation till annan markanvändning, medan eftermiddagen har fokus på juridiska och politiska aspekter. Seminariet arrangeras av KSLA:s kommitté för mark- och vattenanvändning.

Välkommen!

Zoomlänk mejlas ut dagen före.

Avgift: Deltagande på plats: 250 kr för ledamöter, 500 kr för övriga. Utan kostnad: press, studenter och hedersledamöter.

Details

Date:
15 maj 2024
Time:
10:00 - 16:00

Venue

Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och via Zoom
Drottninggatan 95 B, (T: Odenplan/Rådmansgatan)
Stockholm,
+ Google Map

Organizer

Arrangör Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, Kommittén för mark- och vattenanvändning Program

Tipsa oss gärna om evenemang som vi borde presentera här. Skicka tips via e-post till: info@amnestysapmi.se

Rulla till toppen