Kalendarium

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mats Jonsson – samtal om bilder

7 september 2023 kl 19:00

I samband med att Mats Jonssons utställning Sverige här och nu visas på Bagarmossens Folkets hus så kommer Mats hit och berättar om sig och sitt skapande.

I serieromanerna Mats kamp (2011), Nya Norrland (2017) och När vi var samer (2021) skildrar Mats Jonsson arbete, vardag och politik i den urbana medelklassens Hägersten, i skogsindustrins Ådalen och bland skogssamerna i Västerbottens inland. Det lilla livet möter de stora samhällsförändringarna, skildrat genom tecknaren själv, hans familj och släktingar i svart tusch på vit kartong.

Mats Jonsson (f. 1973) är uppvuxen i Bollstabruk och efter många år i Stockholm bor och arbetar han nu i Sandslån i Ådalen. Sedan 15-årsåldern har han skildrat sitt liv i tecknade serier och har givit ut sju självbiografiska serieromaner och fyra illustrerade barnböcker.

Mats har suttit i Babels författarpanel och 2021 sommarpratade han i samband med släppet av När vi var samer. Samma bok blev den första serieroman någonsin att nomineras i Augustprisets skönlitterära kategori.

I samarbete med ABF Stockholm.

Plats: Bagarmossens Folkets Hus

Anmälan/biljetter: https://secure.tickster.com/en/m0p5uujv6k5vdny/products

Arrangör: ABF Stockholm och Bagarmossens Folkets Hus

Detaljer

Datum:
7 september 2023
Tid:
19:00

Tipsa oss gärna om evenemang som vi borde presentera här. Skicka tips via e-post till: sapmi@amnesty.se

Rulla till toppen