Kalendarium

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Arne Müller: Hur gröna är de gröna industrierna i Sápmi?

17 april 2023 kl 18:00 - 19:30

Amnesty Sápmi har bjudit in journalisten och författaren Arne Müller till en föreläsning om industriprojekt i norra Sverige och klimatomställningen. Går det att hitta en hållbar väg framåt? Det är kostnadsfritt att delta men föranmälan krävs!

Det planeras industriprojekt för mer än 1 000 miljarder kronor i norra Sverige. Förhoppningarna är stora att de nya industrierna ska skynda på klimatomställningen och skapa många nya jobb i den norra delen av landet. Behoven av el och metaller är enorma. Men det finns också en annan sida av myntet. Risken för skärpta markkonflikter, inte minst med renskötseln, är uppenbar när det ska byggas industrier, vindkraft, elledningar och gruvor. Går det att hitta en hållbar väg framåt?

Arne Müller är journalist bosatt i Umeå. Han har bland annat jobbat vid TV4 och Sveriges television i Umeå. Under de senaste tio åren har han skrivit böcker om bland annat gruvbranschen, regionala klyftor i Sverige och klimatomställning.

Vi avslutar med en frågestund.

Plats: Online.

Tid: Föredraget startar klockan 18.00. Mötesrummet öppnar cirka 15 minuter före start.

ANMÄL DIG HÄR senast klockan 15.00 den 17 april. Vi skickar ut en länk till alla som har anmält sig i tid.

Det är kostnadsfritt att delta, men när du anmäler dig måste klicka på ”Jag godkänner Medborgarskolans köpvillkor” så kommer du vidare i anmälningsformuläret.

Vi kommer att spela in föredraget, men inte den efterföljande frågestunden, för publicering på Amnesty Sápmis webbplats och Youtube-kanal i efterhand.

Detaljer

Datum:
17 april 2023
Tid:
18:00 - 19:30

Arrangörer

Amnesty Sápmi
Medborgarskolan Nord

Tipsa oss gärna om evenemang som vi borde presentera här. Skicka tips via e-post till: sapmi@amnesty.se

Rulla till toppen